Фиш на победа от първи финал за сезона; Харисън влезe в топ 100



23-07-2011 10:53 | Станко Димов

Поставеният под №1 в схемата и шампион от миналата година Марди Фиш се класира за полуфинал на турнира в Атланта, след като се наложи с 6:4, 6:3 над индиеца Сомдев Даверман късно снощи.

 

Фиш, който на старта се справи в два сета с Никола Маю, допусна ранен пробив в първия сет, но моментално отговори на предизвикателството и взе контрола в мача. След 4 пробива, американецът се поздрави с крайния успех.


Световният №9 Фиш, който е и първа ракета на САЩ е на победа от класиране за първи финал за сезона. През 2011-та той игра полуфинали в Мемфис, Делрей Бийч и Маями. За да достигне до последния мач обаче Фиш ще трябва да се пребори със сънародника си Райън Харисън, който в изцяло американски мач се справи с Раджийв Рам – 4:6, 6:1, 7:6.

 

Благодарение на успеха младият Харисън за първи път в кариерата си ще влезе в Топ 100 на ATP.


„Много се вълнувам, че ще бъда част от топ 100 в ранглистата. Това винаги е било едно от желанията ми и се радвам, че го осъществявам. Надявам се да продължа да израствам на корта”, каза талантът.


Място на полуфинал си гарантира и Джин Иснър, който след нов страхотен мач записа седма поредна победа. За място на финал за втора поредна година в Атланта той ще спори с Жил Мюлер от Люксембург, който се справи след два тайбрека с Кевин Андерсън (РЮА).




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини