Дел Потро: Близо съм до топ 4



26-07-2011 01:02 | Николай Драгиев

 

Хуан Мартин дел Потро афишира своето намерение да се върне там, където бе преди тежката травма миналата година - а именно в топ 4. Аржентинецът сподели, че е усетил в мача си на Уимбълдън с Рафаел Надал, че е "близо" до това.

 

През тази седмица Дел Потро излиза като фаворит на турнира ATP 250 в Лос Анджелис. През 2008-а година Хуан вече го е печелил - при това с победа над Анди Родик.

 

"Слд операцията дори не знаех дали ще играя повече. Сега, когато съм здрав, искам да се върна на позициите, които съм си поставил за цел," закани се Дел Потро.

 

"Надявах се да се върна в топ 20 това лято," заяви Дел Потро, който на практика е изпълнил тази си цел още преди летните турнири.

 

"В мача с Надал на Уимбълдън усещах, че сякаш наистина съм се завърнал, толкова бях близо," допълни Дел Потро, който отстъпи на Надал в четири сета и повече от четири часа игра.

 

Аржентинецът е шампионът от US Open 2009, но през миналата година не успя да вземе участие в Ню Йорк заради прословутата травма. Сега обаче той е мотивиран повече отвсякога да играе на любимия си турнир.

 

"Беше невероятно чувство да спечеля. Наистина обичам да играя в САЩ. Знам, че ще е страхотно да се върна на US Open тази година," допълни той.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини