Маша разкри защо женският тенис изостава от мъжкия



26-07-2011 13:44 | Станко Димов

Две от бившите водачки в ранглистата на WTA Мария Шарапова и Серина Уилямс могат да подновят съперничеството си тази седмица в Станфорд. За тази цел обаче и двете ще трябва да се класират за четвъртфинал, където ще бъде евентуалният им сблъсък.


„Обичам да играя срещу нея”, коментира набиращата скорост Мария Шарапова, която в последните два месеца игра полуфинал на „Ролан Гарос” и финал на Уимбълдън.


„Двете имаме много, много равностойни двубои. За жалост нямам особено добри резултати срещу нея и това е нещо, което искам да променя. Няма съмнения, че с удоволствие бил играла срещу Серина това лято”, каза още дългокраката блондинка.


До момента Шарапова и Уилямс са играли общо 8 пъти, като американката има записани 6 победи. Нещо повече, Серина Уилямс е спечелила последните им 5 сблъсъка. Една от двете победи на рускинята e от 2004-та година, когато Маша триумфира на Уимбълдън.

 

„Съперничествата са вълнуващи както за мен, така и за феновете на спорта. Именно това е нещото, от което женският тенис се нуждае, а мъжкият притежава. Много е важно да се сформират сериозни съперничества в женския тенис”, каза още Шарапова, която планира да играе и на турнирите в Торонто и Синсинати, преди да излезе на кортовете на US Open.


Миналата година Шарапова достигна финали в Станфорд и Синсинати.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини