Класика: Уилямс срещу Шарапова



29-07-2011 11:18 | Николай Драгиев

Още в четвъртфиналите на силния турнир в Станфорд феновете на тениса ще могат да видят един от най-впечатляващите сблъсъци при жените - една срещу друга излизат бившите номер 1 в света Серина Уилямс и Мария Шарапова.

Това стана възможно, след като американката постигна трудна победа с 6:2, 3:6, 6:2 над Мария Кириленко. В първия си мач Серина спечели с 6:0, 6:0 срещу Анастасия Родионова.

Уилямс имаше затруднения през целия двубой, но в края спечели 6 от последните 7 гейма и си осигури продължаване в следващата фаза.

"Това не бе най-добрият ми ден. Не се движех добре по корта. Все пак е хубаво да играеш повече мачове, за да влезеш във форма. Не е толкова зле ситуацията," коментира Уилямс.

До момента Уилямс е спечелила 6 от 8 мача с Шарапова, включително последните им пет сблъсъка.

"Ще изляза срещу нея както срещу всяка друга тенисистка. Това е моята работа и аз се опитвам да си заслужа заплатата," поясни Уилямс.

В останалите мачове в Станфорд Забине Лизицки се разправи с 6:3, 7:5 над Саманта Стосър. Тя направи цели 13 аса и трябваше да спасява само една точка за пробив. Германката има 13 победи в 14 мача и ще играе с Агниешка Радванска в четвъртфиналите.

В тази фаза няма да видим Виктория Азаренка, която се издъни срещу Марина Еракович от Нова Зеландия. Вика взе първия сет с 6:4, но след това отстъпи с 5:7, 2:6.

В събота от 22,00 часа българско време полуфиналните двубои ще могат да бъдат гледани по Евроспорт.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини