Серина: Трябва час по-скоро да се върна в Топ 100



30-07-2011 10:20 | Станко Димов

Бившата №1 в света Серина Уилямс записа повече от впечатляваща победа с 6:1, 6:3 над рускинята Мария Шарапова. Двете се изправиха в мач от четвъртфиналите на турнира в Станфорд, а американката показа, че започва да възвръща формата си.


„Напоследък тренирах много. Опитвам се по възможно най-бързия начин да се върна в Топ 100. В момента съм на 169-то място, което звучи налудничаво. Надявам се, че съвсем скоро мястото ми в ранглистата ще се промени”, коментира носителката на 13 титли от Големия шлем.

 

„Започнах много силно мача. Когато срещу теб е световния №5 няма как да подцениш двубоя и да не играеш сериозно. Определено това е най-голямата ми победа за сезона до момента. Сега се чувствам много по-добре, отколкото преди месец, когато се завърнах на корта. Свърших страхотна работа и се надявам, че резултатите ми ще бъдат по-добри”, каза още американката.


„Винаги се настройвам за сериозна битка. Излизам на корта все едно съм на финал. Очаквах по-труден мач днес, но най-важното е, че съм на полуфинал. Надявам се да се класирам за финал в турнира”, каза Уилямс, чийто следващ съперник ще бъде германката Забине Лизицки.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини