Топ тенисистка сбърка града за турнир, спи на летище



02-08-2011 16:51 | Станко Димов

Повече от фамозна случка сполетя сръбската тенисистка Бояна Йовановски през последните дни. Младата състезателка потвърдила участие на турнира Mercury Insurance Open в Карлсбад, Калифорния, но нейният агент „оплескал нещата”. Вместо да й купи билет за въпросната дестинация, импресариото на състезателката и закупил билет за Карлсбад, но в щата Ню Мексико.


След дълъг и изморителен полет от столицата Вашингтон до Далас, тенисистката й екипът и поемат към Албакърки, който е най-големият град в щата Ню Мексико. На никого обаче грешната дестинация не прави впечатление.


„Ти тенис ли играеш, какво правиш тук”, запитал мъж младата сръбкиня, докато тя си чакала багажа на летището. „Да, тук съм за турнир”, отговорила нищо не подозиращата Бояна Йовановски, при което получила учудващ и неразбиращ отговор: „Тук ли?”.


В този момент сръбкинята позвънила на организаторите на турнира, чудейки се защо го няма шофьора, който трябва да я чака на летището. „Как не може да ме види? Аз съм единственият човек тук”, стреснато отговорила Йовановски.


В този момент от другата страна на телефонната слушалка прозвучал логичният и навременен въпрос: „Вие в Карлсбад в Калифорния ли сте, или в Ню Мексико?”.


Осъзнали най-накрая грешката си, Йовановски и екипът й запазват следващия полет за Албакърки и пренощуват на летището. На следващата сутрин сръбкинята сменя няколко полета и най-накрая се озовава в Калифорния, като пристига на турнира 30 минути преди началото на двубоя й от първи кръг!


Драмата за Йовановски обаче не спира дотук. Неин съперник на корта е Роберта Винчи, като двете играят трисетов мач, който в крайна Бояна губи – 3:6, 6:4, 6:1.


Спортните издания отвъд океана побързаха да се пошегуват с Йовановски за нейния открит урок по география. Следващата спирка пред тенисистката е турнир в Торонто, един град в Канада.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини