Федерер за Надал, Джокович, целите и 30-ия рожден ден



03-08-2011 22:29 | Николай Драгиев

Роджър Федерер даде специално интервю преди да стартира участието си в така наречените US Open серии. Той говори за 30-ия рожден ден, който ще празнува в понеделник, за своята форма, за съперниците и други любопитни теми.

За феновете в Канада и 30-ия рожден ден
"Това няма да ми повлияе. Често се случва да празнувам в Канада. Канадците винаги правят сериозна организация за моя празник. Не вярвам и сега да е различно. Този път може би е малко по-особено, тъй като ми предстои кръгла годишнина. Интересно ми е да видя какво ще измислят в Канада. Понякога започват да пеят "Happy Birthday" по време на мач. Този път няма да играя в понеделник, но нищо не се знае."

За физическото си състояние
Нямам никакви проблеми с гърба. Този път почти нямам оплаквания преди да се върна отново към тренировки. Може би само малко болка в мускулите. Това обаче е напълно нормално. Чувствам се мотивиран, но и малко уморен. В Канада ще бъда в перфектна форма за старта на турнира. Дали ми се иска да имам повече време за почивка? Да, определено. Но две седмици и половина не са малко време, за да работиш върху играта си."

Федерер за спечелването на турнир от "Големия Шлем" след 30 години

"Не искам да казвам, че съм специален случай, но аз съм спечелил толкова много, знам точно как да подходя, и това ме кара да се чувствам в подходящата позиция да триумфирам във всеки един голям голям турнир. Винаги съм се вдъхновявал от играчи, които са оставали на корта наистина дълго като Андре Агаси, Джими Конърс, Кен Розуъл, Род Лейвър. Аз винаги планирам своите действия в дългосрочен план, както знаете. Точно затова ми се иска да видя колко още мога да постигна."

За предстоящите цели
"Важно е да остана здрав. След това ще видя колко време ще ми позволи тялото да продължа да се състезавам. Обичам да пътувам, нямам проблем с това. Аз съм голям щастливец, че успях да бъда толкова успешен. Именно затова ми се иска отново да се върна към победния ритъм, да изпитам чувството да спечеля всички тези турнири отново. Вече няма значение кои от тях ще успея да спечеля. Важно е да продължа да работя здраво, да тренирам и да правя всичко по правилния начин. Олимпиадата също е сред приоритетите ми. Ще видим какво ще се случи в идните години."

За Надал и Джокович
"Наясно съм, че Новак трябваше да направи нещо наистина специално, за да ме изпревари. Същото е и с Рафа. Мисля, че всички трябваше да сторим нещо изключително, за да изпреварим другия в ранглистата. Това е хубаво. Ако някой иска да бъде номер 1,2 или три, трябва да е наистина добър. Също така е необходимо да спечелиш големи турнири. Именно затова съм спокоен, тъй като няма какво повече да направя в момента. При всички положения искам да бъда номер 1, а не трети. Номер 3 е добра позиция, но не е тази, която искам."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини