Звонарьова и Радванска на финал в Калифорния след обрати



07-08-2011 10:21 | Станко Димов

Четири от звездите на WTA се изправиха на полуфиналите на турнира в Карлсбад, Калифорния. В крайна сметка след много зрелище на финала ще спорят Вера Звонарьова и Агниешка Радванска.


Полякинята излезе на корта първа, а срещу нея бе Андреа Петкович. След като загуби първия сет, Радванска навлезе в серия от 10 поредни спечелени гейма, с което си заслужи и крайния успех – 4:6, 6:0, 6:4.


„Когато загубих първата част си казах, че от тук до края вече няма какво губя. Отпуснах се, освободих се от напрежението и това помогна”, коментира Радванска, която е поставена под №3 в турнира.


„Тя игра добре. Това е полуфинал и просто трябваше да се боря за всяка точка до самия край. Започнах да играя по-агресивно, с по-малко грешки. Третият сет беше равностоен, Петкович игра невероятно, но и аз направих няколко добри удара”, скромно каза полякинята.


„Това е единственият турнир, в който съм била два пъти на финала, затова определено е сред любимите ми. Не съм печелила титла от 2008-ма година насам. Играх няколко четвъртфинали, полуфинали и финали, но така и не взех титла. Затова вярвайте ми – ще направя всичко по силите си на финала, за да победя”, каза още 22-годишната състезателка.


Неин съперник в спора за отличието в Калифорния ще бъде Вера Звонарьова, която имаше сходен мач със сръбската красавица Ана Иванович. Световната №3 загуби първия сет, но след това осъществи пълен обрат – 5:7, 6:4, 6:4.


„Работех върху няколко нови неща и затова трябваше да бъда търпелива. През първия сет не проработиха, но след това малко по-малко се получиха”, каза след двубоя Звонарьова.
„Не се е случило нищо фатално ако загубиш първия или втория сет, защото все още си в мача. Когато със съперника си стиснете ръцете, то чак тогава всичко е приключило”, каза още синеоката московчанка.


От началото на годината Звонарьова е играла на два финала, като и в двата случая се е поздравявала с титлата (Доха и Баку). „Резултатите ми говорят за добро начало на сезона на твърди кортове”, каза още Звонарьова, която е спечелила последните си 9 срещи.

 

„Мисля, че играя много добре. Забавлявам се на и извън корта. Всеки ден тренирам здраво”, каза още рускинята.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини