Вожняцки: Ако не беше тенисът, щяхте да ме видите в киното



07-08-2011 14:16 | Станко Димов

Световната №1 Каролина Вожняцки ще се появи на корта идната седмица на силния турнир в Торонто, с който на практика започват сериозните битки преди US Open. Твърдите кортове определено са територията на датчанката, която не крие симпатиите си към този вид настилка.

 

„Твърдите кортове отговарят най-добре на играта ми. Някои казват, че играя дефанзивно, но аз не мога да се съглася. Стратегията ми зависи от много фактори. На моменти мога да бъда агресивна, в други да се защитавам добре. И в двата случая успявам да разгърна най-добре играта си на твърда настилка”, сподели Вожняцки.


Датчанката няма търпение последният турнир от Големия шлем не само заради настилката, но и заради града. „Обичам Ню Йорк, това е моят град. Определено има какво да се види. След „Голямата ябълка” най-много ми допада Барбадос. Веднъж бях там за мач със Серина Уилямс и останах впечатлена”, каза още русокосата състезателка.


Най-добрата тенисистка в света в момента, съдейки по ранглистата на WTA разкри и любопитни подробности за живота си извън тениса. За пореден път датчанката се врече във вярност на футбола, в частност на английския колос Ливърпул.


„Ако бях мъж щях да стана футболист. Любимият ми отбор? Ливърпул. Много съм развълнувана, защото през лятото клубът привлече няколко добри попълнения. Ако не бях станала тенисистка сигурно щях да бъда актриса”, откровена е Вожняцки.


В заключение датчанката каза няколко мили думи и за „колегата” си по ранкинг – Новак Джокович, който здраво е стъпил на световния връх. „Ноле е страхотен, при това не само на корта, но й извън него. Живеем буквално врата до врата в Монте Карло и често се засичаме, шегуваме се. Той е много весел човек, постоянно се смее и те кара да се смееш”, каза в заключение Вожняцки.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини