Дементиева тъжна, че няма да види Моресмо в Париж



Дементиева тъжна, че няма да види Моресмо в Париж
Свързани турнири
Свързани играчи
09-02-2010 11:09 | Niki Vasilev

Рускинята Елена Дементиева, която е седма в световната ранглиста и е поставена под номер 1 в основната схема на стартиращия днес турнир във френската столица Париж, даде пресконференция за очакванията си от предстоящата надпревара.

През миналата година Дементиева загуби на финала на същия турнир от бившата номер 1 в света Амели Моресмо, която вече се отказа от професионалния тенис.

"Готвих се усилено за този турнир, като същевременно наблюдавах Откритото първенство на Австралия. Не крия, че съм много разочарована, че отпаднах в Мелбърн още във втория кръг, когато загубих от Жюстин Енен. Честно казано имах много по-високи очаквания за представянето ми там. Сега обаче аз съм щастлива отново да се върна в Париж", заяви рускинята.

Според Елена отказването на Амели Моресмо, от която загуби миналогодишния финал, е загуба за тениса като цяло, тъй като тя е била голям играч.

"Мачовете между мен и Амели определено бяха наистина много добри. По мое мнение, тя е един от най-добрите тенисисти, срещу които имах възможност да играя. Разбира се, нейното отказване е много тъжна новина, както за нас тенисистите, така и за феновете на тази игра във Франция. Тя направи много успешна кариера и трябва да се гордее със себе си. Тя не само е добър играч, но е и много добър човек", добави рускинята.

Дементиева ще започне участието си на турнира от 2-ия кръг, като съперник ще й бъде победителката от мача между сънародничката и Анастасия Павлюченкова и чешкинята Ивета Бенешова.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини