Винчи след мача с Вожняцки: Това е най-голямата победа в кариерата ми



11-08-2011 18:17 | Станко Димов

Сряда вечер бе изпълнена с тенис изненади. При мъжете, които в момента мерят сили в Монреал, бе отстранен испанецът Рафаел Надал. В Торонто пък куфарите стегна световната №1 Каролина Вожняцки, която бе победена в два сета от Роберта Винчи. Италианката очаквано бе на седмото небе от щастие след мача и сподели, че е записала най-значимата победа в кариерата си.


„Още преди мача знаех, че мога да победя. Знаех, че няма да е лесно, но ще имам шанс”, сподели Винчи, която до снощи нямаше нито една победа от 17 мача срещу състезателки от Топ 5 в ранглистата на WTA.


„Наистина бе много трудно да играем при силния вятър, като аз просто се опитвах да се концентрирам върху всяка точка. Вожняцки допусна много грешки, особено в първия сет. През втората част изоставах сериозно в резултата, но не се отчаях. Просто продължих да мисля само за следващата точка и се пробвах да играя със слайс на бекхенда й, когато това беше възможно. Определено това е най-голямата победа в кариерата ми”, коментира италианката.


Сезон 2011 определено се развива по приказен начин за Винчи. Тя спечели три титли от WTA – в Барселона, Хертогенбош и Будапеща, като в момента заема 22-ра позиция в ранглистата, което е абсолютен рекорд за нея. Освен това тя записа първа победа над актуална №1 в ранглистата. Предишните й два опита бяха неуспешни (и в двата случая срещу Динара Сафина).


Ако иска да продължи със силното си представяне Винчи трябва бързо да „слезе на земята”, защото време за почивка няма. Тази вечер тя излиза срещу Ана Иванович.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини