Серина: Вика е фаворит



13-08-2011 11:43 | Станко Димов

Серина Уилямс е на полуфинал на „Роджърс Къп” в Торонто след нова трудна победа. Рано тази сутрин „жертва” на американката стана Луцие Шафаржова, която спечели първия сет, но след това допусна пълен обрат.


„Играх на приливи и отливи. Определено все още ми липсва постоянство на корта. Освен това левичарите са различни играчи, те го знаят и се възползват от това”, сподели Уилямс след двубоя.


„Не бях играла с Луцие от доста време насам. Бях забравила как играе тя, колко силен тенисист е. В началото на мача ми беше трудно да се приспособя към играта й, но след като свикнах всичко стана по-лесно за мен”, каза още носителката на 13 титли от Големия шлем.

 

Серина Уилямс не пропусна възможността да поздрави и публиката в Торонто, която я прие повече от топло. „Обичам феновете тук. В Торонто получавам наистина страхотна подкрепа, просто е невероятно”.


Относно следващият си съперник Виктория Азаренка, Серина заяви: „Тя е с по-добър ранкинг от мен и прави фантастичен турнир. Силна е, умна е, млада е и има бързи крака. В момента всичко се развива в нейна полза. Аз ли? Аз просто ще се опитам да покажа най-добрия си тенис”.


Сериозни суперлативи за американката изказа Виктория Азаренка. „Няма значение, че не е играла от година. Серина знае как да играе тенис”, коментира №4 в света при жените. „Гледах я в Станфорд, когато тя игра отлично. Откакто се завърна на корта се справя много добре”.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини