Серина Уилямс спечели турнира в Торонто



14-08-2011 21:38 | Станко Димов

Мощното завръщане на Серина Уилямс в елита на женския тенис продължава с пълна сила. Американката спечели силния турнир „Роджърс Къп” в Торонто, побеждавайки на финала Саманта Стосър с 6:4, 6:2.

 

По този начин Уилямс си гарантира място в основната схема на US Open, който започва в края на месеца. Развълнувана от успешното си представяне през последните дни, американката намери начин да се пошегува: "Имах нужда от малко пари, все пак извън игра за цяла година".


Двубоят започна като истински финал и в първите няколко гейма пробиви нямаше. Особено впечатляващо бе представянето на Уилямс, която демонстрира по брутален начин силата на началния си удар. Почти безпогрешната игра на американката в сервис-геймовете й постави под напрежение подаването на Стосър, като пробивът бе въпрос на време. В крайна сметка в края на сета австралийката се пропука и Уилямс поведе в резултата – 6:4.


Ключов за изхода на двубоя се оказа първия гейм на втория сет. С нов пробив Серина Уилямс дръпна в резултата, записвайки четвърти пореден гейм на сметката си. От тук до края на мача американката демонстрира шампионски характер и напълно заслужи успеха си.


Титлата е втора поредна за Серина Уилямс, която преди 2 седмици триумфира и на турнира в Станфорд. Благодарение на успеха от утре американката ще се изкачи до 31-ото място в ранглистата, което ще и гарантира и място сред поставените на US Open, каквато бе голямата цел на Уилямс преди последния турнир от Големия шлем за сезона.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини