Надал разкри защо е отказал участие на Уимбълдън 2009



17-08-2011 12:53 | Станко Димов

Испанската тенис звезда Рафаел Надал за първи път разкри каква е истинската причина да откаже участие от Уимбълдън 2009. Рафа призна, че е взел решението не само заради болките в колената, но и заради разводът на родителите му, който се отразил неимоверно много на представянето му на корта.

 

Както е известно през 2009-та година Надал трябваше да защитава титла на „Ол Ингланд Клъб”, но отказа участие седмица по-рано. Само няколко дни по-рано Рафа записа и първата си и до момента единствена загуба на „Ролан Гарос”.

 

„Колената ми бяха една от причините да се оттегля от Уимбълдън, но не и основната. Знаех, че основната причина е психическото ми състояние в този момент”, споделя Надал в автобиографията си „Моята история”, част от която бе публикувана от „Дейли мейл”.

 

Испанецът вярва, че вътрешното му неспокойство е било сред причините за контузиите му. „Ако си подложен на постоянен стрес, спиш малко и мислите ти са разсеяни – това бяха и симптомите, които изпитвах по онова време - влиянието им върху тялото е направо унищожително”, споделя световният №2.


Надал разкрива, че за първи път баща му е споделил за семейни проблеми на връщане от Австралия, където Рафа току-що бе спечелил титлата от Australian Open. Надал останал „смаян” и с „разбито сърце” от думите на баща си.


„Родителите ми бяха стълб в живота и това се разпадна. Последователността, която бе толкова ценна в живота ми бе съкрушена на половина. В емоционален план пък получих шокиращ удар”.


Контактът с другите членове на семейството става „неловък и неестествен”, а домът му в Порто Кристо, Майорка вече е „неудобен”, след като баща му го няма в него.


„На повърхността аз бях станал тенис-автомат, но човекът вътре в мен беше загубил любовта към живота”, продължава разказа си Надал, чийто „фанатичен ентусиазъм” е започнал да се изчерпва. „Без подобен ентусиазъм не мога да се конкурирам на високо ниво. Какво можех да направя? Просто да натисна пауза и да изчакам желанието ми да се върне”.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини