Фиш за мача с Надал: Сега или никога



19-08-2011 12:41 | Станко Димов

Първата ракета на САЩ Марди Фиш е решен на всичко, за да запише първа победа над Рафаел Надал. Двамата се изправят един срещу друг тази вечер, а победителят ще получи право да участва на полуфинал на „Мастърс”-а в Синсинати. Както е известно вчера Надал остана на корта повече от 3 часа и половина, преди да се справи след 3 тайбрека с Фернандо Вердаско.


„Когато се изправяш срещу някой като Рафа можеш само да се надяваш в предния ден да е играл 4 часов мач”, пошегува се Фиш. „Това е много изморителен. В Синсинати е горещо и съм сигурен, че Надал ще бъде изморен. Все пак е човек.


Това е страхотен шанс за мен. никога досега не съм го побеждавал и сега може би имам най-добри шансове. Ако трябва да избирам някаква настилка и условия, при които да се изправя срещу Надал, то определено бих избрал твърди кортове и жега – точно каквото имаме в Синсинати”, коментира Фиш.


Надал е устремен към своя 10-ти полуфинал за сезона. До момента испанецът има на сметката си 19 титли от „Мастърс” серията, постижението, което е ненадминато в историята. Синсинати обаче далеч не е най-добрия турнир за Рафа. До момента той никога не се е класирал за финал в надпреварата. 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини