Класика: Мъри срещу Джокович (видео)



21-08-2011 00:32 | Николай Драгиев

Световните номер 1 и 4 Новак Джокович и Анди Мъри очаквано достигнаха до финала на "Мастърс 1000" в Синсинати. Двамата може би най-добри играчи на твърди кортове спечелиха своите полуфинални двубои съответно срещу Томаш Бердих и Марди Фиш.

По-лесно до финала, пътя си проправи сърбинът. Той спечели със 7:5 първия сет срещу Бердих, който не успя да довърши мача заради травма в рамото. Същият проблем го мъчеше и в мача с Роджър Федерер, но чеха не срещна проблеми с бившия номер 1.

"Срамно е да се случи подобно нещо. При толкова много мачове това лято, често се случват такива контузии. Аз не мога да кажа, че съм най-добре подготвен. Усещам много подобна контузия на неговата, но все пак не толкова сериозна," обясни Джокович.

"Страхотно е, че отново съм на финал. Ще опитам да се възстановя за следващия мач. Дано стане зрелище, нашето съперничество винаги е било силно," допълни той.

В същото време Анди Мъри надигра намиращия се в прекрасна форма Марди Фиш с 6:3, 7:6 и отново даде надежди на Острова, че има сили за титла от "Големият шлем".

"Имам нужда от още игрова практика преди US Open. Това ми е първият тежък мач от доста време насам," обясни Мъри, който веднага ще получи тежък мач срещу Новак Джокович в неделя.

"Това бе добър турнир за мен. Последните 2 седмици също. Сега ще си почина няколко дни и се връщам на корта," допълни Фиш.

24-годишният Мъри ще опита да вземе своята седма "Мастърс 1000" титла. Интересното е, че шотландецът има трофей в Синсинати и то с победа точно над Джокович във финала.

Самият Джокович, който е най-добрият играч на твърди кортове, не е печелил този трофей на сметката си.

Финалната среща започва от 19,30 часа българско време тази вечер!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини