Суперсблъсък: Шарапова срещу Янкович



21-08-2011 10:41 | Николай Драгиев

Повече от достоен финал ще има и женската част от супертурнира в Синсинати - на корта ще излязат бившите номер 1 в света Мария Шарапова и Йелена Янкович.

До тази фаза по-трудно стигна Маша, която има 17 седмици като лидер в света. Тя победи изглючително трудно с 2:6, 6:3, 6:3 Вера Звонарьова в равностоен двубой.

След размяна на по един сет, Звонарьова тръгна с пробив в третия, но след това не успя да поддържа това ниво. Шарапова обърна до 4:1, след което съумя да не допусне нов спад.

"Мога да извлека доста позитиви от този мач. Това е добра подготовка преди US Open. Разбира се, видях доста неща, върху които да работя. Имам време до US Open," анализира Звонарьова.

В същото време Янкович, която има седмица повече на върха - 18, надигра със 7:6, 6:1 оплакващата се от травма Андреа Петкович.

Германката поведе с 4:2 в първия сет, но след това все по-рядко намираше аргументи спрямо постоянната игра на сръбкинята.

До момента Шарапова има категоричен аванс от 5:1 в срещите с Янкович, макар двете да не са играли цял мач от 2008-а година.

"Познаваме се от толкова много години, макар да не сме играли наскоро. Израснахме заедно във Флорида, бяхме в обща група. В юношеските години имаме много мачове, така че знаем как играе другата. Хубаво е да я видя отново на високо ниво. Тя е страхотен състезател. Тя също е била номер 1, а това не е случайно," коментира Шарапова.

Финалната среща започва от 23,00 часа българско време тази вечер!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини