Родик с първа победа от Уимбълдън



24-08-2011 09:39 | Станко Димов

Бившият №1 в света Анди Родик записа първата си победа от Уимбълдън насам. Водачът в схемата се наложи с 6:2, 6:4 над „щастливия губещ” Едуард Роже-Васлeн и се класира за трети кръг на турнира в Уинстън-Салем.


След като отпадна в трети кръг на Уимбълдън (загуба от Фелисиано Лопес), Родик взе участие в двубоите на САЩ срещу Испания за Купа „Дейвис” (загуби от Давид Ферер), а миналата седмица се пусна и на турнира в Синсинати, където отново претърпя загуба на старта – този път от Колшрайбер.


Победата над Роже-Васлeн бе 22-ра за Родик през сезона и дойде след 72 минути игра, в които американецът наниза 11 аса и направи три пробива. В следващия кръг Родик ще се изправи срещу Сантяго Хиралдо, който е №15 в схемата.


Поставеният под №3 в схемата Александър Долгополов също записа силен старт, побеждавайки с 6:4, 6:4 аржентинеца Карлос Берлок за 84 минути. Долгополов осъществи 3 пробива и спечели 73% от точките си след първи сервис.

 

Украинецът, който е №22 в ранглистата на ATP, играе своя едва трети турнир в US Open сериите (загуби във втори кръг на „Роджърс Къп” в Монреал и в първи в Синсинати). Преди да започне сезона на твърди кортове, 22-годишният украинец спечели първата си титла от ATP, триумфирайки на турнира в Умаг.


Следващият съперник пред Долгополов ще бъде нашият Григор Димитров, който започна участието си в Уинстън-Салем с трудна трисетова победа.  




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини