Надал: Не аз загубих първото място, Джокович го заслужи (видео)



25-08-2011 17:51 | Niki Niki

Рафаел Надал даде подробно интервю за популярното предаване по Eurosport на Матс Виландер. В него Рафа отчете, че Новак Джокович е заслужил да го изпревари в ранглистата.

Испанецът е категоричен, че дава 100% от възможностите си на всеки турнир, независимо дали той е от най-висока категория. Според него всяка година е различна и не трябва да се правят заключения на базата на няколко загуби, каквито той допусна в Монреал и Синсинати.

На въпрос на Виландер за невероятната форма на Джокович, Надал коментира че няма да чака спад в играта на сърбина, а ще опита сам да си върне първата позиция.

"Никога не съм чакал нещо или някой. Винаги съм се борил за нещата, които имам. Джокович прави невероятна година, може би никога няма да бъде повторена.

"Аз не загубих първото място в света, Джокович го заслужи," призна Надал пред Виландер.

"Никой не може да играе вечно на това ниво. Аз съм точно след него. Правя добър сезон. Сега ще се фокусирам върху моята игра. Ще опитам да подобря някои неща и да бъда максимално мотивиран, ако искам да имам шансове срещу него," допълни испанецът.

Надал сподели и какво е да си толкова години на върха и как се запазва мотивацията толкова дълго. "Винаги е трудно. Вярно е, че календарът не ни помага. Имаме доста малко време за почивка и обикновено това води до лъкатушене във формата.

"Аз никога не съм имал големи спадове. Винаги печеля турнир от Големия шлем или съм на едно от първите две места в света. Но и аз имам нужда от повече почивка, малко повече време да си поставя цели и да мисля за тях."

Дали за Рафа имат значение загубите на по-малките турнири? "Аз винаги давам 100% от възможностите си, независимо дали съм в Монреал, Синсинати или Доха. Всички мачове са важни. Хубаво е да печелиш мачовете преди турнирите от Големия шлем. Всяка година е различна," смята още Надал.

 


One on one with Rafa Nadal - Yahoo! Eurosport UK by carolpr65




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини