Безмилостният Джокович пропусна "троен лешник"



02-09-2011 05:39 | Николай Драгиев

Новак Джокович продължава да убеждава с всеки свой мач, че заслужава позицията си на номер 1. Сърбинът постигна повече от убедителна победа с 6:0, 6:0, 6:2 над Карлос Берлок (Аржентина, №72) за 90 минути игра.

Сърбинът бе доста близо до това да направи така наречения "троен лешник", а именно да спечели на нула всички сетове. Подобно събитие в основна схема, не е виждано от "Ролан Гарос" 1993-а или иначе казано 18 години.

Берлок от своя страна изигра два отлични гейма в третия сет и се спаси от подобна срамна ситуация. Интересното е, че и двата гейма в мача, които спечели, дойдоха от пробиви. Той не успя да си вземе подаването в мача нито веднъж.

Двамата играчи успяха да направят и шоу за публиката, когато резултатът значително набъбна. Честа гледка бяха страхотни къси топки, размяна на мрежата, лобове и дори успешен "хот-дог" от страна на Джокович.

Така Новак Джокович продължава в трети кръг с три загубени гейма от първите два мача. В следващата фаза го чака руснакът Николай Давиденко, който е далеч от най-добрите си дни.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини