Хаасе: Натрупах достатъчно опит, за да победя Мъри



Хаасе: Натрупах достатъчно опит, за да победя Мъри
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
02-09-2011 11:44 | Станко Димов

Най-добрият холандски тенисист Робин Хаасе, който от началото на сезона на твърди кортове в Северна Америка се представя много добре заяви, че е готов да поднесе голямата сензация и да отстрани един от фаворитите Анди Мъри в двубоя им от втори кръг на US Open тази вечер.


Въпреки, че участва едва за втори път на „Флашинг Медоуз” холандецът е категоричен, че вече притежава достатъчно опит в турнирите от Големия шлем, където в предишните години се е изправял срещу Анди Родик, Лейтън Хюит и Рафаел Надал, като на последния дори взе два сета на Уимбълдън. Въпреки, че загуби въпросните сблъсъци, Хаасе е доволен от натрупания в тях опит.


„Играл съм срещу Надал, Хюит, Джокович, Родик. Познавам отлично атмосферата на големите кортове, затова нямам търпение отново да изляза на подобна трибуна”, коментира Хаасе, който тази вечер около полунощ ще има честта да излезе на втория по големина корт „Луис Армстронг”.


„Ако погледнете резултатите ми ще видите, че мога да победя всеки един. За тази цел определено ще трябва да наламя процента на грешки, защото Анди Мъри е от тенисистите, които почти не грешат. Ако покажа най-добрата си игра, сервирам добре и записвам много уинъри, то имам своите шансове”, каза Хаасе.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини