Федерер шокиран от "епидемията" от травми



04-09-2011 04:38 | Николай Драгиев

Роджър Федерер заяви, че е доволен от успеха си над Марин Чилич с 3:1 сета в трети кръг на US Open. Швейцарецът е само на една победа от 30-и пореден четвъртфинал в турнирите от Големия шлем. От това го дели сблъсък с аржентинеца Хуан Монако.

"Беше интригуващ мач. Публиката бе страхотна и това е голяма мотивация за нас. Докато все още участвам в един турнир, аз вярвам че мога да го спечеля," заяви Федерер.

Бившият номер 1 коментира и поредицата от травми, които извадиха от игра 14 души, което е рекорд за турнир от Големия шлем.

"Това не може да се обясни еднозначно. Част от тях наистина имат травми или се притесняват от такива. Зависи от самия играч. Може би те са били на корта твърде много в последно време? Или пък са играли с травма твърде дълго. В 3 от 5 сета не може да скриеш нищо. Повечето са можели да продължат игра, но не са го направили.

"За мен е шокиращо да видя толкова отказвания. В целия ми живот не съм се отказвал, освен един случай в Париж срещу Блейк, но тогава не се появих на корта. За мен няма значение колко зле се чувствам, просто излизам и опитвам, тъй като никога не знаеш какво ще се случи. Докато мога да играя, ще бъда наистина щастлив," допълни Федерер.

За 973 мача в кариерата си Федерер никога не се е отказвал от вече стартирала среща.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини