Типсаревич: Срещу Ноле имам нужда от стратегия, не от приказки



06-09-2011 12:34 | Станко Димов

Както вече стана ясно,  и на US Open 2011 със сигурност ще има представител на Сърбия. Това стана факт, след като един срещу друг на четвъртфиналите ще се изправят съотборниците за Купа „Дейвис” Янко Типсаревич и Новак Джокович. 


Типсаревич, който за първи път в кариерата си попадна сред 8-те най-добри в турнир от Шлема заяви, че в момента за да победиш Джокович не ти трябват просто мили думи и обещания за добра игра, а печеливша стратегия.


„Сезонът на Джокович наистина е като шега. Не мога да повярвам, че има някой, който да е загубил само два мача за годината. Казвам ви го от психологична гледна точка. Когато някой запише дълга серия от поредни победи, то увереността му се вижда ясно с представянето на корта, тялото му го подсказва”, коментира Типсаревич.


„Трябва да бъдеш или поне да играеш като голям, наистина голям шампион, за да направиш това, което обикновено се казва по пресконференциите. „Ще се опитам да се концентрирам и да дам 100% от себе си в следващия мач”. Не, това няма да ти помогне, ако нямаше стратегия, план как да спреш съперника си. С тези думи просто казваш, че ще бъдещ щастлив ако загуби с 6:4, 7:5, 6:4 например. Това обаче не е добре”, каза още Типсаревич. 


„Чувствам се отлично в момента. За първи път ще играя на такъв стадий в турнир от Големия шлем и съм развълнуван. Знам отлично колко силен е следващият ми съперник. С Ноле се познаваме отлично. Трябва да бъда агресивен, да търся завършващ удар от всяка точка на корта. Само така ще имам шанс да се справя с него”, каза още Типсаревич.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини