Петкович за разиграването от 47 удара, танца на Джокович и Вожняцки



07-09-2011 17:30 | Николай Драгиев

Най-добрата германска тенисистка Андреа Петкович се закани да срита по задните части Новак Джокович задето се опитва да прави танц на победата, подобен на нейния "Петкоденс".

Тази вечер Петкораци ще има и тежка задача на корта. Тя трябва да победи световната номер 1 Каролина Вожняцки, ако иска да играе за първи път на полуфинал на US Open.

Петкович ще запомни US Open 2011 и с друг знаменателен момент. В мача си от осминафиналите срещу Карла Суарес Наваро двете направиха разиграване с рекордните 47 удара.

"Невероятно щастлива съм, че съм на четвъртфинал. Изиграх вероятно най-дългото разиграване в кариерата ми срещу Суарес Наваро - 47 удара. В последните 5-6 удара просто няма възхуд. Казвах си "това е невъзможно. Аз съм сред най-добре подготвените физически, а тя играе толкова добре". Сякаш нямаше край. Когато тя все пак пропусна волето, имах чувството че ще умра. Единственият подобен случай, бе когато бях на 12. Тогава направих разиграване от 80 удара. Но е съвсем различно да удряш топката с всичка сила. Помислих си "ето какво му е на Рафаел Надал през цялото време", заяви Петкович.

"Новак Джокович ми е приятел, но напоследък ме избягва. Видях, че е измислил свой танц след победа. Справя се добре, но искам да го предизвикам в танц състезание, лошото е че не го откривам. Сигурна съм, че се крие, защото ще го разбия. Единственото, което му плаши е серията му от 61:2 през сезона, но трябва да се справя," пошегува се Петкович.

Германката обърна внимание и на предстоящия мач с Вожняцки. "Хората казват, че тя е дефанзивен играч, но когато си на корта срещу нея, разбираш че това не е точно така. Да, тя разиграва дълго топката, движи се добре и удря много здраво. А щом има добър шанс за атака, винаги се възползва. Победих я в Маями, а след това тя ме надигра в Щутгарт. Тогава игра много силно. Надявам се да постигна още една победа, турнирът е страхотен за мен до момента."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини