Тайната на успеха на Доналд ЙънгТайната на успеха на Доналд Йънг
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
08-09-2011 12:24 | Станко Димов

Безспорно Доналд Йънг е приятната изненада на US Open 2011. Американецът за първи път в кариерата си влиза във втората седмица на турнир от Големия шлем, с което си заслужи симпатиите на местните фенове. За пътя към успеха разказва неговият баща – Доналд Йънг старши, който е бил сред малкото, които не са загубили надежда в младежа.


„Последните години не бяха никак лесни за него, а и за мен. Доналд започна да се състезава професионално на 15 години. Очакванията към него бяха огромни, но за жалост резултатите все не идваха. Разбира се, това покачи неимоверно напрежението върху него”, разказва неговият баща и треньор.


„Мисля, че критиката в пресата ни направи по-силни и се отрази позитивно на играта му. Дали сме допускали грешки? Разбира се, че кой не го е правел? Никога не съм спирал да вярвам в Доналд Йънг, напротив – винаги съм знаел, че резултатите рано или късно ще дойдат.


Не сме си и помисляли, че на 15, 16 или 17 години той ще влезе в Топ 10. Като цяло дори не съм мислил, че Доналдо ще достигне до това ниво, има време за всичко. Когато той беше на 15 хората очакваха от него победи. Никой обаче не се замисли  дали играч на 23, 24 години ще позволи да бъде победен от 15 годишно дете?”, казва още бащата на Йънг.


Тази вечер американецът ще се изправи срещу Анди Мъри в спор за място на четвъртфинал на „Флашинг Медоуз”. 
Коментари
Тенис резултати и статистика
Други новини