Елица Костова с драматична загуба в София



13-09-2011 20:31 | Николай Драгиев

Втората ракета на България Елица Костова отстъпи в оспорван мач на шампионката от “Алианц къп” през миналата година Матилд Йохансон (Франция) с 6:4, 5:7, 3:6 и отпадна в първия кръг на тенис турнира в София с награден фонд 100 000 долара. Тя има за какво да съжалява, защото водеше със сет и 4:2 гейма.

Единствено Изабелла Шиникова продължава от нашите тенисистки и в сряда излиза срещу водчката в схемата Юхана Ларшон. 

Костова направи ранен пробив и владееше инициативата. При 5:3 и сервис на французойката тя стигна до сетбол, но не успя. Още в следващия гейм обаче 21-годишната националка спечели частта с 6:4.

Българката продължи във високо темпо и излезе напред и във втория сет с пробив за 3:2, който успя и да затвърди. В седмия гейм отново Елица стигна до брейк пойнт, но този път Йохансон успя да се защити. След това втората в схемата върна пробива при 4:4. След деветия гейм българката повика физиотерапевтката на корта заради проблеми с десния крак. В 12-ия гейм Елица допусна нов пробив, което й коства и сета.

В третия Костова на два пъти повеждаше с пробиви, но 80-ата в света французойка ги връщаше веднага. Минлогодишната победителка на свой ред излезе напред с брейк и веднага след това сервираше за мача при 5:3. След ретур в аут на Елица Матилд Йохансон спечели срещата.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини