Нова фантастична победа за Сесил в Патая



Нова фантастична победа за Сесил в Патая
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
12-02-2010 13:42 | Станко Димов

Сесил Каратанчева продължава със страхотното си представяне на турнира в Патая, Тайланд. Родената в София тенисистка се класира за полуфинал, след като победи драматично с 2:1 сета рускинята Екатерина Бичкова. Мачът между двете продължи цели 3 часа и 23 минути, а Сесил се наложи със 7-5, 4-6, 7-5.

 

Интересното е, че това е първи полуфинал в кариерата на Сесил.

 

Благодарение на победата състезаващата се за Казахстан Каратанчева си осигури малко повече от 10 000 долара от наградния фонд, както и 130 точки за световната ранглиста.

 

В спор за място на финала Сесил ще се изправи срещу представителката на домакините Тамарин Танасугарн, която се справи в два сета с Ана Чакветадзе. Именно Танасугарн обаче разби Сесил в първи кръг на Australian Open.

 

Каратанчева и Бичкова започнаха равностойно мача, като първият сет предложи множество обрати и пробиви. В крайна сметка печеливша от ситуацията на корта излезе Каратанчева, която след 7-5 поведе в резултата.


Във втория сет обаче началният удар на софиянката я предаде тотално.

 

Каратанчева спечели едва 38% от разиграванията си при първи сервис и логично допусна изравняване в резултата след загуба с 4-6 гейма.

 

Изключително оспорвано започна и последната трета част. Първият гейм, при сервис на Каратанчева, продължи повече от 10 минути, а след като отрази 3 брейк-пойнта Сесил взе подаването си, с което и доза психологическо предимство.

 

В ответния гейм Каратанчева проби още при първата си възможност и набързо дръпна с 2:0. Рускинята обаче не се предаде и на свой ред върна пробива, след което и изравни резултата. Драмата в края на мача бе пълна.

 

При резултат 5-4 в своя полза Сесил пропиля мачбол и допусна изравняване на резултата.

 

При 6-5 обаче Каратанчева получи нови три шанса да затвори мача и този път не сгреши. С основна заслуга за успеха са и нечуваните 20 двойни грешки, които Бичкова допусна.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини