Шарапова все по-мотивирана след успешния сезон



21-09-2011 17:19 | Николай Драгиев

Мария Шарапова изрази своите симпатии към топ състезателите на ATP, които се оплакват от натоварения си график. Маша отчете, че при дамите има около 3 седмици повече почивка, което според нея е от "изключително значение".

"Календарът е доста по-добър, отколкото беше преди няколко години," заяви Маша, по повод на това, че през 2008-а вследствие на тежките натоварвания получи травма в рамото, която я извади за дълго от игра.

"Сезонът при жените приключва две или три седмици по-късно. Може да не изглежда много, но всъщност това е от огромно значение в нашия спорт. Имаше две седмици, в които си свободен и можеш да си отдъхнеш," коментира Шарапова.

През март рускинята се завърна в топ 10, след като стигна финал на силния турнир в Маями. След това тя игра полуфинал на "Ролан Гарос" и финал на Уимбълдън. В Синсинати пък взе 24-ата си титла.

Именно успешният сезон през 2011-а е дал допълнително оптимизъм на Шарапова, която си е поставила и нови цели.

"Всичко това ми дава увереност и желание да продължа, а дори и да се представям още по-силно. Много бих искала да спечеля Уимбълдън, това винаги е било моя цел, на "Ролан Гарос" усещам, че се представям все по-силно с всяка година.

"Имам много цели, които ме мотивират да продължа да се развивам," категорична е Шарапова, според която женският тенис е станал доста по-труден в последните години.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини