Южни - Джокович и Давиденко - Сьодерлинг са полуфиналите в Ротердам



13-02-2010 00:53 | Николай Драгиев

Шестият поставен на турнира в Ротердам Михаил Южни се класира за полуфиналите на турнира, след като изхвърли един от фаворитите - Гаел Монфис. В маратонски мач, продължил 3 часа, руснакът надделя с 5:7, 6:2, 6:3.

Съперник на Миша в полуфиналите ще бъде Новак Джокович, който без игра се класира за тази фаза. Неговият съперник Флориан Майер не бе в състояние да излезе на корта. Сърбинът води с 3:2 победи на Южни в срещите помежду им.

Другата полуфинална двойка е между Робин Сьодерлинг и Николай Давиденко. Двамата постигнаха изключително лесно двусетови победи.

"Робин е много тежък съперник за мен. Последните ни три мача бяха изключително оспорвани. Никога не съм се чувствал фаворит срещу него. Обикновено битките между нас са тежки и в три сета", коментира Давиденко.

От своя страна Сьодерлинг коментира, че въпреки фиаското на Australian Open е успял да си почине и психически да се възстанови от ранното отпадане.

"След Мелбърн се прибрах вкъщи и хубаво си починах. Това ми бе крайно нужно след тежкия сезон през 2009 г. Сега за първи път усещам от няколко месеца, че показвам тенисът, който умея най-добре. Усещам, че съм на прав път. Чувствам се добре и очаквам нещата за мен да се развиват все по-добре", обясни пък Сьодерлинг.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини