89-ият в света намекна, че Надал взима допинг



25-09-2011 17:46 | Николай Драгиев

89-ият в света Мартин Клижан от Словакия заяви пред местни медии, че според него има вероятност Рафаел Надал да употребява допинг. Усетил грандиозния скандал, който е забъркал, малко по-късно Клижан се отметна от думите си и поясни, че не е бил цитиран коректно.

Попитан от тенис фен в онлайн интервю дали Новак Джокович взима някакви стимуланти, за да направи толкова фантастичен сезон, Клижан отговаря:

"Мога да кажа, че Джокович не взима нищо, но за Надал не съм толкова уверен." Малко след това той даже пояснява: "Агаси никога не е хващан със стимуланти, но ето че той си призна наскоро. Никога не обвинявам, но това е лично мое мнение."

След тези си коментари Клижан реши да "опровергае" казаното. "Някои чешки и словашки медии преекспонираха казаното от мен. Позицията ми не е цитирана точно. Никога не бих казал, че Надал взима препарати, без да имам доказателства. Жалко е, че думите ми предизвикаха такава реакция. Искам да се извиня на всички, които са ме разбрали неправилно заради непрофесионализма на журналистите," заяви той.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини