Шампионът от 2009-та започна с победа в Куала Лумпур



27-09-2011 16:37 | Станко Димов

Николай Давиденко, който спечели титлата през 2009-та година, започна с победа участието си на турнира Malaysian Open в Куала Лумпур. На старта руснакът се наложи с 6:3, 6:2 над Райън Харисън (САЩ). Въпреки на пръв поглед лесния успех, Давиденко разкри, че се е чувствал много несигурно на корта и едвам е спечелил мача.


„В началото направихме няколко дълги разигравания, които бяха спечелени от мен”, коментира Давиденко, който вече има 21 победи и 20 загуби за сезона. „След като поведох с 4:0 започнаха проблемите. Изморих се и не можех да се движа добре по корта. Поради тази причина загубих и подаването си лесно.

 

Опитах да направя всичко, за да оцелея и да се спечеля мача. Няма значение как се чувстваш, дали играеш добре или не, важното е да спечелиш мача. Знам, че резултатът не го показва, но днес наистина бе много труден мач за мен. Кортът е бавен, топката не се движеше бързо и беше много трудно да направим уинъри”, каза още Давиденко.


С победа в дебютния си мач в турнира се поздрави и Филип Пецчнер, който се наложи със 7:5, 6:3 над Миша Зверев.


„Сам си направих задачата трудна. Започнах добре срещата, имах точка за 5:0, но не се възползвах. След това допуснах лесен гейм за 4:2 и допълнително си усложних задачата. Тук всички ми харесва. Мисля, че турнирът е страхотен. Някои от колегите се оплакват от условията, но аз съм много щастлив от дебюта си”, коментира 27-годишният германец.


Поставен под №1 в схемата е испанецът Николас Алмагро, който се включва в надпреварата директно от втори кръг. Негов съперник там ще бъде сънародникът му Алберт Рамос.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини