Шарапова ще търси реванш от Квитова в Токио



28-09-2011 11:24 | Станко Димов

Повече от любопитни четвъртфинални двойки се оформиха на силния турнир Pan Pacific Open в Токио. Една от тях противопоставя Мария Шарапова (Русия, №2) и Петра Квитова (Чехия, №5), които ще се изправят в повторение на финала от Уимбълдън тази година.


Петра Квитова, която след триумфа на „Ол Ингланд Клъб” видимо излезе от форма, се справи с 6:1, 7:6 срещу американката Ваня Кинг. В цялата среща мощната чехкиня не допусна пробив и показа, че започва малко по малко да напипва убийствения сервис, който демонстрира през лятото.


Далеч по-драматичен бе двубоят на Мария Шарапова с Юлия Гьоргес, който продължи повече от два часа и бе решен след два тайбрека. В крайна сметка след 7:6 (4), 7:6 (4), напред в турнира продължава Хубавата Маша.

 

Двете осъществиха по 5 пробива, а Шарапова завърши двубоя с колосалните 17% спечелени точки след втори сервис и цели 11 двойни грешки. Въпреки определено несигурният начален удар, бившата №1 в света за пореден път демонстрира характер и наложи волята си.


Друга рускинята – Мария Кириленко – също продължава победния си ход в японската столица. В един от най-красивите двубои в турнира Кириленко се справи сравнително лесно - 6:3, 6:1 с Ана Иванович (Сърбия). По този начин рускинята затвърди отличната на си форма в края на сезона. Припомняме, че в предишния кръг Кириленко развенча шампионката от US Open Саманта Стосър.


За да се класира на полуфинал Мария ще трябва да се справи със сънародничката си Вера Звонарьова, която е №4 в основната схема. След като вчера се справи с нашата Цветана Пиронкова, днес синеоката московчанка не се затрудни и срещу Ивета Бенешова (Чехия) – 6:1, 6:2 след час игра.

 

ОСНОВНА СХЕМА!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини