Окончателно: Джокович няма да защитава титлата си в Пекин



29-09-2011 12:18 | Станко Димов

Световният №1 Новак Джокович оттегли участието си от турнира China Open в Пекин, който е от категорията ATP 500. Надпреварата в столицата на Китай започва идния понеделник, а шампион от миналата година е именно Джокович.


Сърбинът се отказва от надпреварата заради здравословни проблеми, причинени от тежкия сезон и преумората. Както е известно непосредствено след триумфа на US Open Ноле участва и в двубоя за купа „Дейвис” между Сърбия и Аржентина, но получи усложнение на травмата си и от тогава не е играл.


Медиите в Сърбия дори написаха, че тенисист №1 в света в момента има разкъсан мускул на гърба, заради който Ноле ще трябва да се възстановява няколко седмици.


Самият Джокович по-късно през деня ще даде обяснения пред Организационния комитет на турнира в Пекин. Самият играч в последните дни изрази желание да защитава титлата си в Пекин, но последният направен тест на практика отказа Джокович от турнира.


 На този етап няма яснота дали сърбинът ще участва на „Мастърс” турнира в Шанхай, който започва седмица след този в Пекин.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини