Григор Димитров би италианец, ред е на Анди Мъри



29-09-2011 18:50 | Николай Драгиев

Григор Димитров постигна втора поредна победа на турнира от категорията ATP 250 в Банкок. Това му осигури достигането до четвъртфинал, където ще играе с фаворита и световен номер 4 Анди Мъри.

Димитров изигра втори много стабилен мач и този път победи 138-ия в света Симоне Болели (Италия) със 7:6(8), 6:1. В първи кръг Гришо се справи с Иван Додиг (Хърватия, №37).

Ключов за развитието на целия сблъсък с Болели бе първият сет. В него Димитров доминираше, но така и не реализира единствения си шанс за пробив преди логичния тайбрек.

Италианецът се задържаше в мача благодарение на първия си начален удар, който вкарваше в над 70% от случаите. В тайбрека Болели получи предимство от 5:4 и два сервиса за приключването му.

Драмата започна в този момент. Димитров взе двете точки на сервис на италианеца и пропусна леко няколко сетбола преди да затвори с 10:8 точки.

Вторият сет бе протоколен. Димитров демонстрира великолепна игра особено в защита и отчая нетърпеливия Болели, който започна да реди грешка след грешка.

С три пробива Гришо приключи мача с 6:1. Той не допусна нито един шанс за пробив в своя сервис за целия мач! С победата българският талант си осигурява 45 точки за ранглистата, където е 76-и.

До момента Григор Димитров и Анди Мъри не са се срещали. Българинът е загубил всичките си пет мача срещу играчи от топ 10.

В петък Мъри и Димитров ще играят от 15,00 часа българско време.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини