Мъри: Бях перфектен, дано играя така и в Шанхай



02-10-2011 14:24 | Станко Димов

Анди Мъри спечели третата си титла за годината, след като триумфира по категоричен начин на турнира в Банкок. Британецът призна, че се надява да продължи с добрите игри и на „Мастърс”-а в Шанхай, който започва след малко повече от седмица.


„Просто играх много добре”, сподели Мъри след успеха с 6:2, 6:0 над Доналд Йънг. „В самия край на първия сет той подобри представянето си, но в началото на втората част отново се разиграх и почти не направих грешки. Чувствах, че се движа много добре по корта, затова за Йънг беше трудно да направи уинър. Освен това сервисът ми беше на ниво и не му дадох нито една точка за пробив. Като цяло изиграх страхотен мач”, коментира още британецът.


Мъри изрази надеждите си, че силният старт на азиатското турне ще му помогне за подобаващо представяне на „Мастърс” турнира в Шанхай, който започва след дни.


„Разбира се, че е приятно да навлезе в подобна победна серия. Надявам се, че ще пренеса силните си игри и в Шанхай. Определено записах силен старт на турнирите в Азия”.
За Доналд Йънг финалът бе първи на ниво ATP. Младият американец призна, че днес е нямал никакви шансове срещу именития си съперник.


„Той игра много добре. Не можех да направя повече от това, което видяхте на корта. Определено Мъри беше фантастичен”, каза тъмнокожият състезател.


„Това беше моят първи финал в ATP. Досега бях играл на няколко полуфинала, както и в четвърти кръг на турнир от Големия шлем. Нищо обаче не може да се сравни с финал. Беше невероятно, още повече, че по пътя си победих някои наистина много силни тенисисти. За първи път ще влезна в Топ 50 на ранглистата, което бе една от целите ми в началото на сезона. Надявам се, че ще продължа да се развивам”, каза американецът.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини