Шампионката Вожняцки с колеблив старт и в Пекин



03-10-2011 13:48 | Станко Димов

Световната №1 Каролина Вожняцки започна с трудна победа защитата на титлата си от China Open в Пекин. На старта водачката в схемата се наложи с 3:6, 6:0, 7:5 над мощната чехкиня Луцие Храдечка.

 

Датчанката загуби първия сет в търсене на своя ритъм, след което се наложи да осъществява пълен обрат, за да остане в турнира.


„Определено не беше особено добър мач за мен, но аз съм доволна. Тя е играч, който не ти позволява да навлезеш в ритъма си на игра. Сервира с 200 км/ч, трудно е да се играе срещу нея”, коментира Вожняцки.


„През втория сет скоростта на началния й удар значително падна, което ми позволи да влизам в разигравания и да печеля повече точки”.


Датчанката коментира и първата си позиция в ранглистата, на която се намира почти през цялата година. „Когато си бил толкова много седмици №1 е нормално да искаш да завършиш така и годината. Нормално е да има седмици на спадове, но аз ще дам всичко от себе си в турнирите до края на сезона, за да се задържа на върха”, коментира Вожняцки.


Нейният успех тази сутрин дойде като лъч светлина в тунела на организаторите, след като вчера на старта отпадна голямата надежда на домакините Ли На, а Мария Шарапова е аут заради контузия.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини