Легенда: Новак не е достигнал Федерер и Надал като поведение



04-10-2011 01:25 | Николай Драгиев

Тенис легендата Рой Емерсън смята, че Новак Джокович трябва да бъде по-скромен на корта и да се доближи до поведението на Роджър Федерер и Рафаел Надал.

74-годишният Емерсън, който има 12 титли от Големия шлем в сметката си, смята че поведението на Джокович може да намали стойността на успехите му. Самият Емерсън е посъветвал сърбина да се стреми да е по-добър от опонентите си и като поведение, а не единствено по брой титли.

"Ще ми се да видя повече скромност и смирение от Джокович, подобно на Надал и Федерер. Той изразява повече от бурно радостта си при победа. Искам да видя как той ще достигне тяхното благоприличие, наравно с титлите от Големия шлем," заяви Емерсън.

Рой Емерсън не пропусна обаче да похвали Джокович за формата му през 2011-а. "Той намери най-доброто от играта си тази година. Играе на много високо ниво и стилът му е подходящ за мачове срещу Надал.

"Той не се затруднява с форхенда на Надал, какъвто е случаят с Федерер. Бекхендът му с две ръце работи добре."

Емерсън също така е убеден, че Джокович ще успее да запише един ден "Кариерен шлем", постижение от което го дели единствено спечелването на "Ролан Гарос".

"Вярвам че това ще се случи, тъй той е толкова млад и постоянен. Той може да спечели всеки един турнир, на който участва, тъй като е добър на всички настилки."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини