Държавното първенство „БНП Париба” събира най-добрите родни играчи



06-10-2011 13:17 | Николай Драгиев

Четиринадесет състезатели с класиране в световните ранглисти на WTA и ATP ще участват в Държавното първенство за мъже и жени „БНП Париба”, което започва в събота на кортовете на БНТЦ „Карлсберг”.

За трети пореден път „БНП Париба” е генерален спонсор на Държавното първенство по тенис за мъже и жени. Основната схема и при мъжете, и при жените, ще бъде от 32 състезатели, от които 22 влизат директно, осем са квалификанти, а двама са с „уайлд кард”. Общият награден фонд е 15000 лева, шампионът при мъжете ще получи 2500 лв., а победителката при жените – 2000 лева.

За престижните отличия на сингъл, на двойки и на смесени двойки ще се конкурират някои от най-добрите ни тенисисти при мъжете и жените. Сред тях са Тихомир Грозданов, Димитър Кузманов, Валентин Димов, Тодор Енев, Александър Лазов, Георги Йорданов, Серафим Грозев – всички от тях с класиране в световната ранглиста.

Освен тях заявки за участие са подали още Ивайло Трайков, Илия Кушев, Петър Трендафилов, Динко Халачев и др.

При жените сред заявените са Изабелла Шиникова, Далия Зафирова, Надежда Василева, Виктория Томова, Алина Петраш, Ани Вангелова, Десислава Младенова, както и държавната шампионка в зала Джулия Терзийска, Никол Христова, Борислава Ботушарова, бившата националка в отбора ни за „Фед Къп” Биляна Павлова, Таня Германлиева, Сара Боевска, Радина Димитрова и др.

"БНП Париба е наш дългогодишен партньор и през тази година отново застава зад Държавното първенство за мъже и жени. Предстоящият шампионат ще бъде най-силният за последните години, като в него ще се включат 14 тенисисти с класиране в световните ранглисти за мъже и за жени. Пожелавам успех на всички", посочи президентът на БФТ Стефан Цветков.

Финалът при мъжете ще се играе в три от пет сета и ще се излъчва директно по БНТ на 15 октомври. Националната телевизия ще предава и финала при жените или единия от полуфиналите при мъжете в петък, 14 октомври.

Квалификациите започват тази събота, а основната схема от новата седмица. Входът на кортовете в Борисовата градина е безплатен.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини