Мъри с фантастичен обрат срещу Надал на финала в Токио



09-10-2011 11:06 | Станко Димов

Световният №4 Анди Мъри затвърди страхотната форма, в която се намира в последните месеци с нова титла. Шотландецът спечели турнира в Токио, след като на финала победи шампиона от миналата година Рафаел Надал с 3:6, 6:2, 6:0, като по този начин вдигна 20-ата си титла в кариерата.

 

Срещата продължи малко повече от два часа и донесе четвъртата титла на Мъри за сезона. Както е известно по-рано през годината британецът триумфира на „Куинс Клъб”, Синсинати и преди седмица в Банкок. Освен това Анди Мъри записа 21-ва победа в последните 22 мача.


Благодарение на успеха шотландецът взе частичен реванш за загубите от Рафаел Надал на полуфиналите на „Ролан Гарос”, Уимбълдън и US Open по-рано през сезона.

Крайно любопитно е, че Надал никога досега не е успявал да защити своя титла на турнир, който не се провежда на клей.


Иначе самият двубой започна равностойно, като първият сет бе за испанеца. Рафа сервира много силно, не допусна пробив и с един такъв поведе в резултата с 6:3. Едва ли обаче шампионът от миналата година е очаквал, че до края на срещата ще спечели едва 2 гейма.

 

Това обаче бе самата истина, защото във втория и третия сет Мъри се разигра изключително и буквално не остави шанс на слисания Надал. Изключително впечатляващо бе представянето на шотландеца в третия сет, където той загуби едва 4 точки!


Време за почивка за двамата няма да има. Както е известно днес стартира предпоследният за сезона турнир от „Мастърс 1000” сериите в Шанхай, където именно Надал и Мъри са фаворити за титлата и са водачи в схемата.

И двамата ще започнат турнира от втори кръг, а шотландецът ще трябва да защитава триумфа си от миналата година.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини