Гаске: Моята мисия е "Ролан Гарос"Гаске: Моята мисия е "Ролан Гарос"
Свързани турнири
Свързани играчи
14-02-2010 10:49 | Станко Димов

Бившият № 7 в света Ришар Гаске не скри големите си очаквания за сезона. Французинът, който е момента е № 53 в света, се надява да направи силно представяне на родния "Ролан Гарос" и отново да намери място сред най-добрите в мъжкия елит.

 

От няколоко месеца Гаске има нов треньор - Габриел Маркус, който "съживи" играта на таланта. Гаске трябваше да вземе участие на турнира в Бразилия, но контузия в ребрата го спря.

 

"Дойдох в Бразилия, за да спечеля няколко точки за световната ранглиста. Исках да изиграя няколко срещи, които да ме подготвят за "Ролан Гарос". В Бразилия настилката е сходна и за мен щеше да е от полза, да взема участие в турнира", сподели Гаске.

 

"Искам да съм максимално готов за "Ролан Гарос". Имам на разположения два или три месеца, за да се върна там, където съм бил. Знам, че мога отново да играя полуфинал на турнир от Големия шлем, а ако това се случи никой не може да каже докъде ще стигна", коментира още Гаске.

 

Ришар никога не е минавал трети кръг на "Ролан Гарос" и сега е готов на всичко да се върне триумфално пред родна публика.
Коментари
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини