Наш талант, обучаван от треньора на Надал, заминава за турнир в Барселона



11-10-2011 12:29 | Станко Димов

Марсел Радев, който спечели турнира DEVIN MASTERS в групата на 18-годишните през 2010 година, заминава на 13 октомври за участие в турнира от серията Futures Sabadell с награден фонд 15 000 долара. Младият тенисист ще отпътува за Барселона, за да премери сили с изявени състезатели от цял свят. Пътуването се осъществява с подкрепата на Генералния спонсор на Българската федерация по тенис „Девин" АД.

Марсел тренира тенис от 12 години. Заниманията му на корта започват случайно. Баща му - Пламен Радев, понастоящем негов треньор, минава един ден покрай кортовете и решава да го запише и да провери способностите му. Марсел е състезател на тенис клуб „Черно море Елит", с който е четири пъти отборен шампион и печели трето място в отборното първенство до 16 години във Франция.

В актива на младия тенисист има и други титли. Марсел е юношески национал до 14, 16 и 18 години, републикански шампион до 18 години и вицешампион до 14 и 16 години. През пролетта на 2009 година тренира в тенис клуб Barcelona Total Tennis. Един от треньорите, с които работи, е Франциско Ройх. Той е бивш професионален тенисист и треньор на Рафаел Надал.

За състезанието в Барселона Марсел заминава единствено с очакване да се представи добре и да покаже добри резултати. Благодарен е на „Девин" АД за предоставената наградата и съжалява, че през тази година не е имал възможност да участва в турнира DEVIN MASTERS, тъй като е навършил 19 години.


„Девин" АД е генерален спонсор на Българската федерация по тенис за трета поредна година. Според компанията в България има много талантливи млади състезатели, за които подкрепата за развитие на тениса като цяло е от решаващо значение както за изграждането на таланта, така и за реализирането му.

 

През миналия месец се състоя второто издание на турнира DEVIN MASTERS. Осемте победители в различните възрастови категории ще имат възможност да участват в турнир по избор в Европа или САЩ през 2012 година.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини