Надал стартира уверено в Шанхай (видео)



12-10-2011 16:24 | Станко Димов

Рафаел Надал започна обещаващо пътя си към 20-ата титла от "Мастърс 1000" сериите. Испанецът се класира за трети кръг на турнира в Шанхай, след като се наложи с 6:3, 6:2 над сънародника си Гилермо Гарсия-Лопес. За последно двамата играха на финал в Банкок преди година, когато изненадващо титлата взе Гарсия-Лопес, при това след обрат.


Днес обаче Надал не остави нито за момент съмнения в успеха си. Световният №2, който в отсъствието на Новак Джокович е водач в схемата, изигра почти перфектен първи сет, в който загуби едва 5 точки при сервис. В същото време Надал редовно „тормозеше” съперника си, чийто геймове се проточваха по 6-7 минути. Един единствен пробив се оказа достатъчен за Рафа да поведе в резултата.


През втората част генерална промяна на картината не настъпи. Гарсия-Лопес най-накрая се справи с подаването на Матадора, но с това само го раздразни и бързо бе победен.


В трети кръг Рафаел Надал ще се изправи срещу германеца Флориан Майер. Това ще бъде първи сблъсък между двамата. Миналата година Надал напусна турнира именно в трети кръг, когато бе победен от Юрген Мелцер. В тази част на схемата първото по-сериозно препятствие пред Надал изглежда чехът Томаш Бердих, с когото може да играе на четвъртфинал.


Най-доброто постижение на Надал в Шанхай е достигането до финал през 2009-та година. В спора за титлата обаче Рафа се препъна пред намиращия се в страхотна форма тогава Николай Давиденко.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини