Сьодерлинг триумфира в Ротердам14-02-2010 16:24 | Николай Драгиев

Робин Сьодерлинг триумфира с първа титла за сезона. Той спечели турнира "ABN AMRO" в Ротердам, след като на финала победи Михаил Южни с 6:4, 2:0 и отказване на руснака.
 

Световният номер 8 поведе с 4:1 в първия сет, Южни успя да го затрудни след това, но все пак Сьодерлинг затвори с 6:4 тази част. Той спечели още два поредни гейма и при този резултат Южни се отказа поради силни болки в крака и проблеми с китката.

 

"Дойдох тук без никакво самочувствие и не играх добре в първите мачове. Моят треньор Магнус Норман много ми помогна и ме убеди, че съм достатъчно добър играч. Най-добрата рецепта за наранено самочувствие, са победите, особено срещу силни противници. Съжалявам за Михаил, тежко е да се контузиш, особено на финал", обясни щастливият Робин.

 

Интересното е, че Робин получи право да играе с "уайлд кард" в последния момент от директора на турнира Рихард Крайчек.

Това бе първи финал за Робин в последните 13 турнира, които е изиграл. През 2008 г. той загуби финалния двубой именно в Ротердам от французина Микаел Лодра. С победата си Сьодерлинг стана първият швед от 17 години насам, който триумфира в Ротердам, след Андерс Ярид през 1993 г.

Сьодерлинг прибра в сметката си  €277,000 и 500 точки за ранглистата. За Южни останаха €125,000 и 300 точки.

В кариерата си Сьодерлинг вече има 12 изиграни финала - 5 победи и 7 загуби.

 
Коментари
Тенис резултати и статистика
Други новини