Експертите: Вожняцки не е най-добра в света



14-10-2011 21:09 | Николай Драгиев

Повечето медийни и спортни специалисти са на мнение, че присъствието на Каролина Вожняцки като номер 1 в света се дължи на по-слабото поколение в женския тенис.

Датското издание "Екстра Бладет" направи допитване до част от най-добрите спортни журналисти и организира своеобразно гласуване, което да определи коя състезателка е "реалната номер 1".

"Двете най-големи звезди в момента - Серина Уилямс и Ким Клайстерс играят малко и като цяло се концентрират в турнирите от Големия шлем," обяснява ситуацията Кристофър Клари от "Ню Йорк Таймс".

"За мен Серина все още е най-добра на всички настилки, освен клея. Трудно е да определиш Каролина като номер 1 при положение, че не е стигнала дори финал в турнирите от Големия шлем през 2011-а," допълва той.

"Тя е номер 1, защото е постоянна на фона на непостоянните състезателки от WTA," допълва Клари.

Стефани Майлс от "Монреал газет" има малко по-различно мнение. "Тя е най-добра в момента. Разбира се, ако не говорим за талант. Тя просто е най-стабилна."

Филип Девулф, бивш топ тенисист от Белгия, смята че мястото й е заслужено, но тя няма качествата да бъде лидер в този спорт. "Отвъд ранглистата, в реалния свят, тя или няма качествата или няма аурата да бъде истински шампион. Тя трябва да се труди много за победите си и напрежението върху нея е огромно в турнирите от Големия шлем. Затова и не може да спечели един от тях," смята той.

"Само Серина, Клайстерс и Мария Шарапова имат тази аура. Когато първите две се откажат, Каролина ще спечели турнир от Големия шлем и ще опровергае критиците," допълва той.

Един от най-популярните американски тенис журналисти Мат Кронин също не вижда Вожняцки като най-добра в момента. "С представянето й на турнирите от Големия шлем тази година, тя не може да претендира за това звание. Играта й все още търпи развитие. Не съм сигурен, че й самата тя вярва, че е най-добра. Ще бъда изненадан обаче, ако тя не спечели турнир от Големия шлем през 2012-а," заявява Кронин.

Ето и челната десетка в гласуването на редица специалисти, потърсени от датския вестник, което да определи коя е най-добрата състезателка в света:

1. Серина Уилямс - 54 точки.
2. Каролина Вожняцки - 38 точки.
3. Мария Шарапова - 29.
4. Ким Клайстерс - 28.
5. Виктория Азаренка - 7.
6. Саманта Стосър - 6.
6. Вера Звонарьова - 6.
6. Петра Квитова - 6.
9. Винъс Уилямс - 4.
10. Агниешка Радванска - 2.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини