Фереро спечели на Brasil Open "фатална" 13-а титла



15-02-2010 01:55 | Николай Драгиев

Бившият шампион от "Ролан Гарос" Хуан Карлос Фереро спечели 13-а титла в кариерата си. В 30-ия си финал на турнир от АТР той надви поляка Лукаш Кубот с унищожителното 6:1, 6:0 на "Brasil Open".

Това е първи трофей, спечелен в Южна Америка за Фереро, който прибира $75,700 и 250 точки за ранглистата.

Точно 1 час игра трябваше на испанеца, за да сломи съпротивата на 56-ия в света Кубот, осигурявайки си 10-а титла на клей до момента.

Титлата е от голямо значение за самочувствието на Фереро, който загуби в първи кръг на Australian Open и Heineken Open от началото на сезона.

"Никога не знаеш какво да очакваш от един финал. Днес обаче бе по-различно. Играх отлично, поведоха бързо и като цяло двубоят премина на един дъх за мен. Обичам да играя в Коста до Саупе. Почти през цялото време публиката бе на моя страна, което бе страхотно. Много съм доволен от титлата", коментира Фереро.

Добър турнир направи и Лукаш Кубот, въпреки неприятната загуба в последния мач. Полякът отстрани по пътя си силни специалисти на "червено" като Алберт Монтанес и Игор Андреев. Това бе втори финал за Лукаш, който миналата година изгуби в Белград от Новак Джокович.

Интересното е, че Кубот има още един шанс за титла в турнира. Той ще участва във финала при двойките със своя партньор Оливие Марак.

"Не успях да покажа най-доброто от играта ми. Хуан Карлос игра страхотно и не ми даде никакъв шанс. Надявам се да спечеля при двойките малко по-късно", заяви Кубот след срещата.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини