Започна „Мастърс” турнира за юноши и девойки



17-10-2011 14:30 | Станко Димов

Най-добрите родни тенис таланти ще участват в петото издание на турнира „НЕТ 1 Мастърс" за юноши и девойки до 12 и до 14 години.

 

В надпреварата се включват осемте най-добри състезатели в отделните възрасти. Те ще бъдат разпределени в по две групи и ще играят по системата всеки срещу всеки. Финалите са на 19 октомври (сряда) следобяд в БНТЦ "Карлсберг" в София. Турнирът започна днес, а заради студеното време срещите, само днес, се играят на закрито в ТК „15:40”.


От водачите в националните ранглисти в отделните възрасти единствено Йордан Диневски при юношите до 14 години пропуска надпреварата заради травма. Голямата награда за победителите и финалистите при момчетата и момичетата до 12 години и при юношите и девойките до 14 години ще бъде осигуряване на участие на престижни турнири от първа категория в чужбина. Това е последният турнир от летния сезон от календара на БФТенис.

 

„Много сме щастливи, че тази година ще подпомагаме младите български таланти. НЕТ1 по традиция помага на спорта в България. В момента се спряхме на тениса, надявам се, че тази тенденция ще продължи и в следващите години”, коментира Мариела Каролева, маркетинг директор на НЕТ1.

 

Главен съдия на турнира е Ивайло Цветков.

ВИЖТЕ СПИСЪК С УЧАСТНИЦИТЕ!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини