Едно към едно с Ана Иванович (видео)



19-10-2011 18:30 | Николай Драгиев

Днес Ана Иванович постигна трудна победа със 7:6, 6:4 над Виржини Разано в първия кръг на турнира в Люксембург. Тя пропусна цели 4 мачбола, но все пак приключи срещата в своя полза. Следващата съперница на Ана ще бъде Ан Киотавонг от Великобритания.

Сръбкинята даде повече от любопитно интервю пред Евроспорт и Матс Виландер, в което разказва за събитията около нея.

За успехите на Сърбия
"Трудно е да се обясни защо Сърбия има толкова много успешни тенисисти. Не сме имали сериозна подкрепа от местната федерация. Трябваше да търсим своя път. През зимата се налагаше да тренирам в олимпийския ни басейн, който бе пригоден за тенис. Ето там съм тренирала през зимата."

Какво е да си номер 1
"Бих опитала да бъда по-фокусирана върху действията си след това. Смятах, че всичко ще ми се получава наготово и всяка седмица ще се представям успешно. Не така обаче стоят нещата в действителност. Особено в днешно време. Има толкова много добри играчи още в първите кръгове."

За целите
"В момента искам да играя повече мачове. В момента се наслаждавам на процеса по връщането ми към топ позициите. Липсва ми това да се наслаждавам на играта си. Не ми се иска да се концентрирам само върху резултатите."

ВИДЕОТО С ИВАНОВИЧ!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини