PR стратегът на Надал и Джокович за разликата помежду им



21-10-2011 20:00 | Николай Драгиев

Бенито Перес Барбадийо е един от най-важните хора за Рафаел Надал и доскоро Новак Джокович. Барбадийо има собствена PR агенция и се грижи за почти всички дейности на своите клиенти извън корта - график, медийни изяви, съветва ги по най-различни въпроси и т.н.

"Телефонът ми не спира да звъни, а писмата в електронната поща не секват. Но моята компания има и други клиенти като Алесандро Дел Пиеро, Естебан Камбиасо и други. Ясно е, че Надал е най-търсеното лице," заявява Барбадийо.

Агентът на Рафа твърди, че не му казва какво да говори пред медиите. "Няма такова нещо. Аз му казвам моето мнение, но той решава сам какво да говори. Хубавото е, че Рафа не е маркетинг продукт, а винаги се държи откровено. Той е много интелигентен и дори аз му искам съвети."

Наскоро Барбадийо прекрати отношенията си с Джокович и работи само в полза на Надал. Като човек бил близко и до двамата, той признава че между двамата има голяма разлика.

"Те са много различни. В Сърбия Джокоивич е като император, но в Испания няма добро отношение към него. Първо той е съперник на Рафа, а освен това го имитира, което не се харесва на хората," разкрива PR стратегът.

Защо обаче той вече не работи с Джокович? "На 43 години реших, че не мога да пътувам по целия свят с Джокович. Той е човек, с който се работи по-трудно. Реших да остана с Рафа."

Попитан кое продава повече - това да си "добрият" или "лошият" в сблъсък между най-добрите съперници в света, Барбадийо смята че хората са се "уморили" от негативно настроени личности.

Той дипломатично не коментира кой е в тази роля от предоставените му примери - Надал срещу Джокович, Гуардиола - Моуриньо, Кристиано Роналдо - Лео Меси.

Той сравнява отношенията на Надал и Джокович като тези пилотите във Формула 1 Фернандо Алонсо и Люис Хамилтън като уточнява, че "Надал не е като Алонсо".




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини