Сръбски финал22-10-2011 20:56 | Николай Драгиев

Крайно любопитен ще бъде финалът на турнира Kremilin Cup в Москва. В него ще се срещнат Виктор Троицки, който защитава титлата си от преди година, и неговият съотборник за Купа "Дейвис" Янко Типсаревич. Победителят ще прибави едва втората си ATP титла в кариерата.

За целта Троицки се справи с 6:4, 6:4 над Жереми Шарди за само 71 минути игра. В края на срещата Троицки записа 3 поредни аса.

"Показах най-добрия си тенис. В Москва получавам страхотна подкрепа. Това е специално място за мен. Баща ми е руснак и в Москва е любимият ми турнир. Обичам Белград също, но тук имам по-добри резултати," призна Троицки.

25-годишният Троицки ще играе във финала срещу добрия си приятел Янко Типсаревич.

Типси се справи с 6:2, 7:5 срещу местния любимец Николай Давиденко. Съвсем наскоро Типсаревич грабна първата си титла от ATP, а ето че вече може да добави и втора такава.

"Янко е играчът, който познавам най-добре. Той показва най-добрата си форма изобщо в кариерата. Няма да ми е лесно да приема психически, че трябва да играя с него," заяви Троицки.

В момента Троицки, който заема 16-о място в световната ранглиста, също има едва една титла в кариерата си. Двамата с Типсаревич имат един официален мач, странно или не отново в Москва, спечелен от Троицки с 6:3, 6:4.

Залогът за Типсаревич може би ще бъде по-голям, тъй като той има все още шансове да достигне финалния "мастърс" в Лондон.
Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mifel Tennis Open by Telcel Oppo
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лос Кабос, Мексико
Настилка: Твърда
Награден фонд: $1,005,620

Official Website | Livescore
Турнир: Qatar Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Доха; Категория: ATP 250
Настилка: Твърда
Награден фонд: $1,493,465

Official Website | Livescore
Турнир: Rio Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Рио де Жанейро, Бразилия
Настилка: Клей
Награден фонд: $2,271,715

Official Website | Livescore
Други новини