Наказват Мъри за отказа му да играе в Марсилия



Наказват Мъри за отказа му да играе в Марсилия
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
15-02-2010 12:41 | Станко Димов

Наказание грозни най-добрия британски тенисист Анди Мъри, заради отказа му да играе на турнира Open 13 в Марсилия, който започва днес.

 

Шотландецът, който бе поставен под номер 1 в схемата, отказа да участва в турнира заявявайки, че има нужда от още една седмица почивка след тежкия Australian Open. Според Жан-Франсоа Койол, организатор на надпреварата, Мъри трябва да бъде наказан от тенис асоциацията за прищявките си.

 

Във Франция са категорични, че отсъствието на Мъри ще окаже сериозни щети на турнира. Любопитна подробност е, че британецът извъртa този номер за втора поредна година.

 

"Мъри направи същото и миналия сезон. Явно той е човек, който не си държи на думата".
"Преди седмица поиска да му дам "уайлд кард" за надпреварата по двойки, където да участва с брат си Джейми. Изпълних желанието му. След това ми се обади да поиска 5 хотелски стаи - осигурих му и това. И какво получих в замяна...", каза смутеният Койол.

 

"Да си водач в схемата в даден турнир е отговорност, към която трябва да се подходи сериозно. Ако Мъри не уважава тези правила, трябва да бъде наказан от ATP", категоричен е организаторът на турнира.

 

Очаква се световният номер 4 да се завърне на корта точно след седмица, когато започва турнирът в Дубай. Шотландецът обяви в личния си сайт, че предвид тежкия Australian Open, където игра финал, "има нужда от още една седмица почивка". 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини